2016. február 12., péntek

ZAZ ismét Budapesten énekel...




Zaz francia énekesnő.Zenéjében keveredik a francia pop,a jazz és a soul . 2010-ben vált ismertté a "Je veux" című dal sikere folytán. Legújabb albuma "Paris" címmel jelent meg, melyről két dalhoz már klip is készült.

Most ismét Budapesten hallhatjuk, láthatjuk holnap a Tüskecsarnokban ( 2016.II.13. este 20 óra)

Szeretem ennek a fiatal lánynak a kissé karcos hangját, vidámságát, természetességét. Szeretem zenéjét, a dalait. Remélem sokaknak fog holnap este örömet okozni ismét!

Született: 1980. május 1.  Tours, Franciaország
Zenekar: Les Enfoirés ( 2011.)
Díj: Echo-díj - Legjobb nemzetközi pop/rock női előadó kategóriában.

„ Zaz (valódi neve: Isabelle Geffroy), francia énekesnő, a jazz, a soul, a francia sanzonok stílusában énekel.
Édesanyja spanyol nyelvtanár, édesapja egy elektronikai cégnél dolgozik.
1985-től egy zeneművészeti iskolába járt Tours-ban, ahol zeneelméletet, hegedűt, zongorát, gitárt tanult és énekelt a kórusban. 1994-ben Bordeaux-ba költözött, ahol énekelni és kungfuzni tanult. 2000-től ösztöndíjas volt a Bordeaux-i CIAM zeneiskolájában. Nagy hatással volt rá Vivaldi épp úgy, mint jelentős dzsesszénekesek, például Ella Fitzgerald.
2001-ben fogott bele a profi karrierbe. A Fifty Fingers blues együttesben kezdett énekelni, fesztiválokon és turnékon vett részt velük, majd az Izar-Adatz baszk varietécsoporttal lépett fel. Ezt több más együttes követte, mint például a Sweet Air, vagy a Don Diego, ahol először használta a Zaz művésznevet.
Utcai énekesként is gyakran dalolt. 2009-ben megnyerte a Tremplin Génération France Bleu/Réservoir-t, amivel ismertté vált.
2010-ben jelent meg első albuma, a Zaz, és bomba siker lett a Je veux című dala. A Zaz listavezető lett Franciaországban, Belgiumban és Lengyelországban.
2013-ban jelent meg a Recto Verso c. lemeze, 2014-ben pedig a Paris c. francia örökzöldeket feldolgozó dzsesszes albuma. „( WIKIPÉDIA)


Kattints rá! Olvasd el!

Riport az énekesnővel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése