2010. január 20., szerda

A Művészetek Palotájában voltam...

Csík zenekar Dresch Mihállyal

A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben tegnap, azaz január 19-én ismét a népzene legjobbjai szerepeltek . E hagyomány 2008-ban vette kezdetét, amikor a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen elindult a várva várt népzenei tanszak, és ezt a műfaj legjobbjait megszólaltató esten méltón megünnepelhették.

Balogh Kálmán Gipsy Band

Volt autentikus magyar népzene, de hallhatunk világzenébe vagy jazzbe hajló fúziót, illetve ízelítőt más népek zenéjéből. És hallhattuk Sebestyén Márta édesanyjának kórusát is.


Makám

Élvezhettük a magyar pattogós vagy búsulós szebbnél szebb dallamokat. A muzsika magyar vagy cigány, vagy éppen román vagy moldvai dallamait.

Berecz András

Hallhattuk Berecz András humoros meséjét, szívből kacaghattunk a „ Pali” nevű ember történetén. Aztán elgyönyörködhettünk Sebestyén Márta szépséges előadásában, Balogh Kálmán virtuóz cimbalom játékában. Meghallgattuk a Makám új számait, és Kovács Ferenc szép szerzeményét. Befejezésül pedig a Csík zenekar és vendége, Dresch Mihály szólt a szívünkhöz .

Sebstyén Márta

Örültem, hogy szinte telt ház volt. Örültem, hogy ennyien szeretik a míves népzenét. És, hogy képet kapott a tisztelt publikum arról, hogyan lehet a népzenét világzenébe vagy jazz-be fuzionálni.

Szép este volt! Maradandó élmény!

Közreműködtek:

Fonó zenekar, Berecz András, Dűvő népzenei együttes, Csík zenekar és Dresch Mihály, Makám, Balogh Kálmán Gipsy Cimbalom Band, Sebestyén Márta , valamint Sebestyénné Farkas Ilona kórusa.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése