2011. június 21., kedd

Tűzálló - a könyv és a film...



Sokan gondolják azt, hogy a házasság végállomás. Megtaláltam a párom, a másik felem,  most már nyugodtan hátradőlhetek. Pedig ekkor kezdődik csak igazán az "építkezés". Egy kapcsolatot is folyamatosan gondozni, ápolni, szépítgetni kell. Vannak időszakok, amikor több "munkát" odafigyelést, igényel a házasság.  Vannak olyan helyzetek hosszú évtizedek után is , hogy akár egy csokor virág , vagy  egy gyertyafényes vacsora csodákra képes, jégtörő tud lenni.


Sok ember jut el élete legmélyebb pontjáig, ahonnan már, úgy tűnik, nincs visszaút, nincs megoldás. ahonnan már "csak Isten mentheti ki" őket vagy valami csoda. Csodák persze nincsenek. Minden tettünkért felelősek vagyunk, de gondos odafigyeléssel talán sokszor helyre lehet hozni rossz lépéseinket.

Erről szól tulajdonképpen  Alex / Stephen Kendrick - TŰZÁLLÓ (The Fireproof) c . keresztény filmje és a forgatókönyvből íródott könyvük is.


A film és a könyv megmutatja az egész életen át kitartó házasság alapjait, és azt, hogy mi a teendő olyankor, ha az ember úgy érzi, hogy már nincs mit tenni, a boldogtalanság átveszi az uralmat a mindennapok során.

A tűzbiztos házasság nem azt jelenti, hogy soha nem keletkezik tűz a kapcsolatban, hanem azt jelenti, hogy ha el is indulnak az apró lángok, azokat bármikor el lehet oldani. Tehát lehet tenni, hogy jobb legyen a házasságunk, tűzálló legyen a kapcsolatunk.
Ha két ember közül az egyik elindít magában valami  változást, vele együtt minden meg fog változni.


A történet röviden:

Hivatása gyakorlása közben, a lángoló épületek belsejében Caleb Holt tűzoltóparancsnok mindig tartja magát a tűzoltók legfőbb szabályához:
- Soha ne hagyd cserben a társad! A tűzoltóparancsnok széthulló félben lévő házasságában más szabályok szerint él.
Vajon tűzállóvá tehető-e még a kapcsolatuk?
A főszereplő munkája az életmentés, ezúttal azonban élete legnehezebb feladata előtt áll:  felesége szívét kell megmentenie.

Hogy mindezt hogyan éri el Caleb Holt megtudjuk, ha elolvassuk a könyvet,  vagy megnézzük a filmet!Érdemes rá időt szentelni!
Azt gondolom,  tanulságos lehet mindenki számára.


http://youtu.be/Fireprof Teaser Trailer

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése