2013. február 17., vasárnap

Thorma János kiállítás!

Látogass el, ha tudsz, a Magyar Nemzeti Galériába !


 Csodás élményben lesz részed!
 


„ A művész nem a valóságot ábrázolja, hanem azt a látomást, amit a valóság élménye kelt az emberi lélekben. Ez a többlet a művészet."

Márai Sándor
 Thorma János


" Thorma János (Kiskunhalas, 1870. április 24. – Nagybánya, 1937. december 5.) magyar festő, a nagybányai művésztelep alapítója és egyik jellegzetes mestere, életművén több stílusirány követhető nyomon, a naturalizmus, a történelmi festészet, a romantikus realizmus és a sajátos nagybányai posztimpresszionizmus. "

  ( Wikipédia )


Virágözön

„ A Magyar Nemzeti Galériában 2013. február 8-tól május 12-ig tekinthető meg a Thorma János, a magyar Barbizon festője című kiállítás. A tárlat egy nemzetközi kiállítás-sorozat utolsó és legjelentősebb állomásaként Budapesten mutatja be a művész évtizedek óta nem látott vagy teljesen ismeretlen remekműveit. A Kecskeméten, Kiskunhalason, Nagybányán, Münchenben, Stuttgartban illetve Berlinben bemutatott kisebb tárlatok után a budapesti kiállítás - jóval több műalkotás felvonultatásával - árnyaltabb betekintést nyújt az életmű egészébe. „ Tavasz NagybányánKattints rá!


Dombon ülő nő


Kattints rá!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése