2011. október 27., csütörtök

On the Spot

 A két fiatal műsora a Spektrum TV műsorán nézhető, de már az M1 is műsorra tűzte jól összeállított dokumentum filmjeiket.

Érdemes követni rendkívül érdekes és izgalmas filmjeiket!





Cseke Eszter

Kolozsvárott született, tízéves kora óta Magyarországon él. Drámatagozatos gimnazistaként több évig könnyuzenei musorokat vezetett a Duna Televízióban és az RTL Klubon. Jogi tanulmányait megszakítva az Egyesült Államokban tanult, minden félretett pénzét utazásra költötte. Éppen Kínában kóborolt, amikor megtudta, hogy továbbjutott a Színház- és Filmmuvészeti Egyetem harmadik felvételi fordulójába. Tanára, Fekete Ibolya filmrendezo inspirációjára kezdett komolyabban foglalkozni a dokumentumfilmezéssel. Elso filmjét Libanonban készítette egy hónapon át, ahol többek között forgatott a Hezbollah-ról is. Tanulmányai során S. Takács Andrással közös portréfilmet készített Wim Wendersrol Berlinben, és forgatott Sir Salman Rushdie-val. A nemzetközi Aristoteles filmes workshopon Fata Morgana címu filmje elso helyezést ért el, és bejutott a szarajevói és a müncheni filmfesztivál versenyfilmjei közé.

S. Takács András

11 évesen már havi rovatot vezetett a Pesti Est Juniorban Sztárinterjú címmel, hírességekkel beszélgetett Mika Häkkinentol Michael Flatley-ig. A Közgazdasági Politechnikum diákjaként 16 évesen interjúsorozatot készített Karinthy Frigyes Találkozás egy fiatalemberrel címû novellája nyomán. A beszélgetéseket levetítette a Duna Tv, iskolája pedig kötetbe szerkesztette. Az interjúalanyok között volt késobbi mestere, Vitray Tamás, aki könyvében külön tárcát közölt a beszélgetésrol A kislegény címmel. Díjnyertes dokumentumfilmjei: New York-Budapest, A gyakornok (20 évesen a BBC-nél és a CNN-nél dolgozott). A Filmmuvészeti Egyetem mellett tanult a New York Film Academy és az NBC News kurzusán, interjút készített Stinggel, tudósította a Népszabadságot a gázai háborúról, és egyetlen magyar riporterként mikrofonvégre kaphatta Bill Clintont is. 2002-ben Ifjúsági Sajtódíjat, 2008-ban pedig Junior Prima Díjat nyert. Jelenleg az Edinburgh College of Art ösztöndíjas hallgatója.


Forrás:

http://onthespot.spektrumtv.hu/a_keszitok/

 Megtalálhatók: http://onthespot.blog.hu/
  és a facebook.com is követi őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése