2011. október 8., szombat

Három film és tangók...







Egy asszony illata


1992-ben készült. Régi film. Mégis! Jó film! Remek párbeszédek , zseniális alakítások, és  Al Pacino... Hiába, zseniális színész!
Szerintem tanulságos és egy percig nem unalmas a film!


    Oscar-díj (1993)
        díj: legjobb férfi főszereplő (Al Pacino)
        jelölés: legjobb film
        jelölés: legjobb rendező (Martin Brest)
        jelölés: legjobb adaptált forgatókönyv (Bo Goldman)

    Golden Globe-díj (1993)
        díj: legjobb dráma
        díj: legjobb férfi főszereplő (Al Pacino)
        díj: legjobb forgatókönyv (Bo Goldman)
        jelölés: legjobb férfi mellékszereplő (Chris O’Donnell)

    BAFTA-díj (1994)
        jelölés: legjobb adaptált forgatókönyv (Bo Goldman)



Kattints rá!





Röviden:  Hálaadás hétvégéje van New Yorkban. Frank Slade nyugállományú alezredes azért jött a városba, hogy végre élvezze az életet: a jó éttermeket, a gyönyörű nőket, a limuzinokat és a luxuslakosztályt a Waldorf-Astoriában. A vak férfit a fiatal Charlie Simms vonakodva kíséri el az útra, nem is sejtve, hogy egy életre szóló leckét kap. Az együtt töltött napok pedig mindkettejüket örökre megváltoztatják.






Schindler listája


1993-ban készült. Egyetlen ember is képes lehet arra, hogy a körülmények ellenére megváltoztassa a dolgok menetét. A mondás igazát mi sem bizonyítja jobban, mint Oskar Schindler története. Steven Spielberg nem sokkal a megjelenése után elolvasta az ausztrál Thomas Keneally regényét, mégis tíz évnek kellett eltelnie, hogy elég érettnek tartsa magát a Schindler listája filmre vitelére.

Ezerszer láttunk már hasonló témájú filmet, de ez a film szerintem a legjobbak közé tartozik.




Röviden. A második világháború elején kerül a megszállt Lengyelországba Oscar Schindler. Kiváló kapcsolatai révén gyárat szerez, és a háborús megrendeléseknek köszönhetően meggazdagszik. Könyvelője, Itzhak Stern rábeszéli, hogy foglalkoztasson üldözötteket, akiknek így megmentheti az életét. Gyára, az Emalia a zsidók utolsó menedéke lesz. 1944-ben a nácik jóformán mindenkit gázkamrába küldenek. Csak az nem hal meg, akinek a neve szerepel Schindler listáján.

Oscar-díjat , Golden Globe - és BAFTA - díjak sorozatát kapta a film.









Hölgyválasz


2004-ben készült a film.

Röviden:  John Clark (Richard Gere) chicagói ügyvéd élete csaknem tökéletes. És mégis mintha elrohanna mellette az élet, a családját is alig látja. Egyik nap John hazafelé tartva a vonatablakon át a gyönyörű Paulinára (Jennifer Lopez) lesz figyelmes, aki a lerobbant Miss Mitzi's stúdióból bámul rá. A pillantás szinte kísérti a férfit, mígnem egyszer bemegy a stúdióba, ahol beiratkozik a tánctanfolyam kezdő csoportjába. John számára újra kezdődik az élet.

Kellemes zene és remek táncjelenetek! Olyan jó kis nyáresti kikapcsolódás!


Kattints rá !


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése