2011. október 15., szombat

Tom Jones - egy kis nosztalgiával

Novemberben ismét fellép Budapesten. Borsosak a jegyárak, de biztosan
lesz közönsége.


Az énekes immár 46 éves karrierje rendkívül intenzívnek és sikeresnek mondható. 

Népszerűsége több mint négy évtizede töretlen mind színpadi előadóként, mind lemezkészítő művészként; ráadásul utolsó albuma kapcsán karrierje legjobb kritikáit kapta.

Kimagasló énekes. Még mai is elvarázsolja a közönségét. Csodálatos hangja van, finoman nyers, erős, olyan blues-rock torok.

Sir Thomas Jones Woodward vagy röviden Sir Tom Jones walesi popénekes, színész. Született: Egyesült Királyság, Wales, Pontypridd, 1940. június 7.

Apja, Thomas John Woodward (elhunyt: 1981) szénbányász volt, anyja, Freda Jones (elhunyt: 2003) háztartásbeli. Római katolikus vallású, szinte az összes fellépésén kereszt van a nyakában. 13 éves korában (1953) tuberkolózis támadta meg, így 2 évet ágyban töltött. 1956-ban otthagyja az iskolát és különféle munkákat vállal. 1963-ban megalakult a Tommy Scott and the Senators nevű együttese, majd a következő évben megkötötte első lemezszerződését. 1965-ben elnyerte a Grammy-díjat a legjobb művész kategóriában. 1969 és 1971 között népszerű tévéműsort vezetett, melynek címe: This is Tom Jones volt. A show-ért 1970-ben Golden Globe-díjra jelölték. Sok időt töltött Las Vegasban, akárcsak legkedvesebb barátja, Elvis Presley. 1974-ben az Amerikai Egyesült Államokba költözött családjával. Az Egyesült Királyság slágerlistáira 1987-ben tért vissza az A Boy From Nowhere című számmal, mely a Matador című West End-i musical zenei témája is lett egyben.

Jelenleg a kaliforniai Beverly Hillsben él. 1999-ben megkapta a Brit Birodalom Érdemrendjét, 2006-ban II. Erzsébet brit királynő lovaggá ütötte.

Az énekes Praise and Blame című 2010. július 26-án megjelent albuma jobban fogyott kiadása hetében az Egyesült Királyságban, mint Eminem Recovery című lemeze, így a brit toplistákon a második helyet szerezte meg magának. Jones 2010-ben részt vett Monacóban a Vöröskereszt 62. alkalommal megrendezett bálján, és 3,1 millió fontot kapott azért, hogy egy 90 perces jótékonysági koncertet adjon a helyszínen. Ezzel a gázsival rekordot is döntött, ugyanis előtte korábban senki sem keresett egyetlen koncerttel ennyi pénzt.

1965 óta 150 millió darabot adtak el lemezeiből.


( Wikipédia )Szinte mindenki által ismert nagyon régi száma, 1968-ból!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése