2017. február 10., péntek

Lindsey Stirling a " hiphop hegedűs" Budapesten....



Lindsey Stirling

(1986. szeptember 21.) amerikai hegedűs, előadóművész és zeneszerző. Megkoreografált hegedűjátékot ad elő élőben és Lindseystomp nevű YouTube csatornáján is, amit 2007-ben hozott létre. 2010-ben negyeddöntős volt az America's Got Talent műsorban, ahol hiphop hegedűs néven emlegették.

Azóta kiadott egy stúdióalbumot a saját nevén, egy középlemezt és számos kislemezt. Számos műfajban játszik a hiphoptól a klasszikuson át a dubstepig. Saját szerzeményein kívül feldolgozásokat is készít más zenészek munkáiról vagy egyéb zeneszámokról.

A kaliforniai Santa Anában született és az arizonai Gilbertben nőtt fel. A utahi Provóba költözött, hogy a Brigham Young University-n tanuljon. Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza számára két évig misszionáriusként szolgált New Yorkban.2009-ben tért vissza Provóba, és folytatta tanulmányait. 2012 decemberéig maradt a városban, amikor visszaköltözött szüleivel Arizonába.

Öt évesen, az apja által hallgatott klasszikus zenék hatására kezdett el hegedülni tanulni. 12 évig vett magánleckéket. 16 évesen csatlakozott a Stomp on Melvin négytagú rockegyütteshez a Mesquite Gimnáziumban. A zenekar tagjaként írt egy szólódarabot magának hegedűre, amit sikerrel elő is adott. 2010-ben, 23 évesen negyeddöntős volt az America's Got Talent műsorban, ahol „hiphop hegedűs”-ként jellemezték. A produkciói mind a zsűri, mind a közönség tetszését elnyerték, azonban mikor a negyeddöntőben fokozni kívánta a produkciója táncrészét, lesújtó kritikákat kapott a zsűritől. Stirling úgy döntött, hogy tovább folytatja egyedi előadóstílusa követését, és az interneten reklámozta magát.

Röviddel a fellépést követően Devin Graham (DevinSuperTramp) filmes megkereste, hogy csináljanak közösen YouTube videót. Stirling beleegyezett, és videóklipet forgattak „Spontaneous Me” számához, ami 2011. május 9-én jelent meg. A videó növelte népszerűségét, és ezen felbuzdulva hozzálátott, hogy rendszeresen készítsen videókat. Majdnem összes videóját Graham filmezte, míg Stirling kisebb munkákban segített és asszisztált Graham saját videóinak elkészítésében. YouTube csatornája, az első együttese után elnevezett Lindseystomp ezeknek a fő megjelenési helye. Idővel nagy népszerűségre tett szert, 2014 augusztusában 734 millió összes megtekintéssel és 5,3 millió feliratkozással rendelkezett. A zenéjét játszotta a Pandora, a Spotify, és a Last.FM.  
                    ( Wikipédiából )


Rövidesen fellép Magyarországon is:

Papp László Budapest Sportaréna 2017.február 27.



Lindsey Stirling csatornája




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése