2015. január 13., kedd

Gondolatok 2015. január első heteiben...
Az újesztendő első heteiben tartunk.
 Bizonyára többen fogadalmat tettek,mit csinálnak majd másként. 
Vagy nem. 
Az alábbi összegyűjtött gondolatok talán segítenek azoknak is, akik semmilyen fogadalmat nem tettek, csak szépen,lélekben tisztán, egészségesen szeretnének élni...

 
A legnagyobb hiba, amit az orvosok elkövetnek, hogy a testet anélkül próbálják meggyógyítani, hogy az elmét is gyógyítani próbálnák. Pedig az elme és a test egy, és nem szabadna külön kezelni.

Platón


A gyógyuló ember tekintete az igazi: elkezd látni. Látja, azt, hogy hány csoda és milyen szenvedés kell ahhoz, hogy az ember kimásszon a pokolból, feltámadjon a halálból. (...) Akit megcsap a mulandóság szele, rájön, milyen csoda élni.

Müller PéterAz egészség a legnagyobb ajándék, az elégedettség a legnagyobb gazdagság, a hűség a legjobb kapcsolat.

BuddhaNagyon fontos a megfelelő egyensúlyt megteremteni - mind a külsőt, mind a belsőt. De mind a külső, mind a belső a kemény munka után igényli a pihenést és a szabadságot.

Csernus ImreÉs mindenek fölött legyen szeretet!


 "Ossz szeretetet, bárhová mész: Legfőképpen a saját házadban… ügyelj rá, hogy mindenki jobb érzésekkel és boldogabban távozzék tőled, mint ahogyan jött. Légy Isten jóságának élő kifejeződése; jóság ragyogjon a szemeidben, a mosolyodban, meleg, üdvözlő szavaidban."


Teréz anyaNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése