2015. január 25., vasárnap

Szerethető zenék....



Giovanni Marradi

Született 1955 - Olaszország

 Zeneszerző , zongorista és hangszerelő . 
 Fia olasz trombitás és karmester Alfredo Marradinak ; dédapja, pedig  Giovanni Marradi , költő és zeneszerző volt.

Giovanni öt éves korában kezdett el zongorázni,  három évvel később pedig elküldték tanulni  Michael Cheskinovhoz , hogy technikai tudását fejlessze.( Orosz Konzervatórium) Fiatal felnőttként  játszott egész Európában és a Közel-Keleten, de az ő álma az volt, hogy  Amerikába kerüljön, hogy ott folytassa majd zenei karrierjét. Megérkezése után Californiában, mint egy olasz bevándorló került és játszott kisebb koncerteken. Egy előadóművész felfigyelt a fiatal tehetségre és a tartós barátság alakult ki közöttük. Ez az előadóművész Frank Sinatra volt. Barátok lettek és Sinatra a mentora lett Marradinak.

 Marradi így lett korunk  egyik legsikeresebb expresszionista zongoristája. Azóta zongoraművész, zeneszerző, hangszerelő, feltaláló és illusztrátor.
Marradi is producere, rendezője és házigazdája a "Giovanni World of Music" műsornak.
Számos díjat kapott. Majd megalakította saját kiadóját, a Newcastle Records-ot.

 Legújabb kiadása "Mert Szeretlek" elnyerte a legjobb New Age CD-t. Jelenleg készül a következő PBS televíziós  filmre, amelyet 2015- ban Positanoban ( Olaszország ) Roni Benise flamenco gitárossal tervez elkészíteni.











Roni Benise  amerikai gitáros, ( született Nebraska .  Ahogy ő nevezi a stílusát:  "nouveau spanyol flamenco . ") - zenész, gitáros zeneszerző.
( Latin-ízű stílusok keverednek zenéjében, mint a flamenco, salsa , tangó , és a samba ezt támasztják alá az afrikai törzsi ritmusok.) 
11 éves korában kezdett el játszani és autodidakta módon fejlesztette tudását.
Dél-Kaliforniába költözött 1999-ben. Nappal úszómedencéket tisztított és éjjel gitározott rock zenekarokban.

Benise   rádióhallgatás közben spanyol gitárzenét hallott és ekkor  határozta el, hogy ettől kezdve valami hasonlót szeretne ő is játszani.  "Azt hiszem, vannak időszakok, mindenki életében, amikor minden megváltozik,"  - mondta. Áttért az elektromos  nylon húros klasszikus gitárra. Hét év telt el, hogy lassan sikerült az, amit elképzelt. "Nagyra értékelem a zenét az egész világon, és azt hiszem, ez az érzés tette számomra lehetővé, hogy átérzem a zenét és lesz belőle egy kombinációs blues, jazz, salsa, a rock , de hipper stílusban.” 

Élő koncert filmjei:

Viva spanyol Nights: Benise Live in Concert (2003); DVD, Blu-ray
Éjszaka a tűz! (2006); DVD, Blu-ray nyert Emmy-díjat a kiemelkedő jelmez, a Variety és Music Programra
A spanyol gitár (2010); DVD, Blu-ray
Live From China! (2012); DVD



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése