2009. november 24., kedd

Egy egészen jó kis film...




Csak egy szerelmesfilm

Kaerlighed pa film

dán filmdráma, 100 perc, ( 2007 )






Rendező:

Ole Bornedal

Színészek:

Anders W. Berthelsen

Rebecka Hemse

Nikolaj Lie Kaas

Charlotte Fich

A legtöbb ember - gyakorta előfordul - unja saját életét, és szívesen bújna valaki más bőrébe. Nos, ebben a filmben , ha véletlenszerűen is, de megtörténik. A bűnügyi fotós, Jonas boldognak tűnő házasságban él feleségével, Mettével, és két kisgyermekükkel. Ám amikor régi, rozoga autója miatt balesetet okoz, és az ütközés áldozata, az átmenetileg látását vesztő idegen lány összetéveszti titokzatos szerelmével, hősünk bár szeretné elmondani, hogy ő nem az, akinek hiszik, de a sors valamiért megakadályozza időnkénti őszinteségének elmondásában...

Innentől kezdve a lány és annak látványosan tehetős családja úgy tekint rá, mint a sötét múltú Sebastianra, akivel a látását lassan visszanyerő Julia akkor ismerkedett meg, amikor Dél-kelet Ázsiában élt. A rendező jó szándék, gyávaság és az önáltatás furcsa keverékét sózza főhőse nyakába, és a klasszikus film noir eszközeivel lassan, de rendíthetetlenül építi fel a szükséges mennyiségű feszültséget és bizonytalanságot, miközben kellő mennyiségű fekete humort is adagol.

A film pergő, tele van feszültséggel, érdekes vágásokkal, krimis meglepetésekkel, sok-sok igazán jól megkomponált jelenettel.

Összességében: jó szórakozást nyújt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése