2015. március 21., szombat

Alain Delon filmek a Duna TV-ben....




Több Alain Delon  főszereplésével készült filmet fog a közeljövőben levetíteni a Duna TV. Aki moziban nem látta ezeket a filmeket, de ha látta is, már régen volt, ismét megnézhető!

Holnap ( azaz, vasárnap - III.22. ) a Rocco és fivérei   látható majd.
 Kitűnő színészekkel!
(Számomra maradandó alkotás volt és Delon abban az időben még fiatal és nagyon sármos férfi volt,  de jó színész is)





Alain Delon (Sceaux, 1935. november 8. – ) francia színész, filmrendező, producer. Az 1950-es évek végétől filmez. Az 1960-as években készült filmjeivel vált ismertté, és népszerűségét sikerült tartósan megőriznie. Az 1980-as években rendezőként is bemutatkozott. Mítoszához számtalan nőügye, illetve testőreinek rejtélyes halálában játszott, teljes egészében sosem tisztázott szerepe is hozzájárult.

Alain Delon művészi pályafutásában a kulcsfigura egyértelműen Luchino Visconti. Az olasz mester hihetetlen szakmai tudásával, intelligenciájával és eleganciájával lenyűgözte a fiatal színészt, aki atyjaként tisztelte őt, és mindenben rábízta magát. Első közös munkájuk, a Rocco és fivérei (1960) filmtörténeti jelentőségű alkotás. A szakma ebben a filmben végre igazi színészként fogadta el Delont, aki képes egyéniségétől, temperamentumától eltérő szerepet is hitelesen, emlékezetesen megformálni. Következő közös munkájuk, A párduc (1963) fogadtatása már kevésbé volt lelkes. Delont most is zömmel dicsérték, a kritikai megjegyzések inkább Viscontinak szóltak, aki ezzel a filmjével szemmel láthatóan még távolabb került a neorealizmus – egyébként addigra már idejétmúlt – irányzatától. Szó volt arról, hogy később is dolgoznak még együtt: Visconti például A Göncöl nyájas csillagai (1965) és a Közöny (1967) főszerepeit is Delonnak szánta, ám különböző okokból ezek a filmek végül másokkal valósultak meg. (Előbbiben Jean Sorel, utóbbiban Marcello Mastroianni játszotta az eredetileg Delonnak szánt szerepeket.)( Wikipédia )

Kattints rá!



És a híres dal Dalidával





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése