2009. május 26., kedd

Jan Garbarek





Zene !!!
Szent István Bazilika










2009.május 27-én 20:00 órakor Jan Garbarek a világhírű szaxofonművész és a brit énekegyüttes, a Hilliard Ensemble ad hangversenyt.
Az Officium című CD koncertváltozatát hallhatja a közönség.

" Az anyagot a bregenzerwaldi hegyek között fekvő Propstei St.Gerold apátságban vették föl. A munka során több alkotó szellem inspirálta egymást: a brit Hilliard Ensemble, a vokális egyházi zene, a gregorián éneklés, és a kortárs zene egyedül álló férfi kamarakórusa, a norvég Jan Garbarek, Európa egyik leggünepeltebb muzsikusa, valamint a producer: Manfred Eicher.
A Hilliard Ensemble az angol énekeskúltura egyik legjelesebb képviselőjének számít. Munkásságuk mind a régi-, mind pedig a kortárs zene területén egyedülálló. "

Nem olcsók a helyárak, hiszen a legolcsóbb is a 9 ezer körül jár!

Aki teheti és mégis megnézi, meghallgatja őket, bizonyára maradandó élményben lesz része!

Jan Garbareket a rajongók, rövid időn belül Veszprémben ( 2009.július 24-én ) hallhatják, ahol a Veszprémi Ünnepi játékokon lép fel, Rainer Brüninghaus ( zongora), Yuri Daniel (basszusgitár) és Julio Barreto ( dob) társaságában!

( Jan Garbarek John Coltrane művészetének hatására autodidaktaként kezdett zenét tanulni. Először tenorszaxofonon, később szoprán- és basszus hangszereken is játszott. Coltrane zenéjét követve számos hatás érte, amelynek köszönhetően sikerült világszerte egyedülálló játékstílusát kialakítania. Zenéje karakterisztikusan skandináv dzsessz, melodikus és atmoszférikus. Játékát világszerte hatalmas siker kíséri. )







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése