2009. október 4., vasárnap

Nekem tetszett...

Csak most néztem meg ezt a filmet, de  élmény volt!

A megtört ölelések legalább olyan kegyetlen, mint amilyen érzékeny film.





Megtört ölelések (Los abrazos rotos),

színes feliratos spanyol dráma, 128 perc, 2009,

rendező: Pedro Almodóvar,

forgatókönyvíró: Pedro Almodóvar, zeneszerző: Alberto Iglesias, operatőr: Rodrigo Prieto, producer: Esther García, executive producer: Agustín Almodóvar, vágó: José Salcedo, szereplő(k): Penélope Cruz (Lena), Lluís Homar (Mateo Blanco), Blanca Portillo (Judit García), José Luis Gómez (Ernesto Martel), Rubén Ochandiano (Ray X), Marta Aledo (Maribel), Agustín Almodóvar, Enrique Aparicio

Pedro Almodóvar új filmje egy őrült szerelem története, melyet a sorsszerűség, a féltékenység, a hatalom és a bűntudat ural.

Pedro Almodóvar már 1974-től forgatott rövidfilmeket. A nemzetközi hírnevet 1988-ban az Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén hozta meg számára. Első Oscar-díját a Mindent anyámról című mozijával nyerte a legjobb külföldi film kategóriában (1999), a másodikat három évvel később kapta, a Beszélj hozzá! című filmért, mint legjobb forgatókönyvért. Számtalan egyéb elismerést kaptak filmjei; legutóbbi rendezése, a Volver 2006-ban nemcsak a cannes-i filmfesztiválon aratott, hanem összesen hetvenkettő díjat kapott világszerte. Hét filmnek a producere volt. Filmjeinek provokatív, posztmodern megközelítése tette stílusát egyedivé. Alkotásainak központi témája majdnem mindig a nő, emellett nagy teret szentel a végletes érzelmeknek, a magánynak .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése