2009. június 3., szerda

Györffy László író




Az ünnepi könyvhéthez - Tavaly még velünk volt...


Az ÖRÖKSÉGÜNK könyvsorozat élő irodalmunk legjavát a szerzők kézjegyével hitelesítve őrzi meg az időnek. Idősebb íróink, összeálló, gazdag életművükből személyesen válogatják ki legkedvesebb, általuk legtöbbre értékelt, legsikerültebbnek tartott s - mint szellemi hagyatékként - az utókornak leginkább ajánlott írásaikat.
Ebben a könyvben az író válogatott novelláit, regényrészleteit, hangjátékot, és közéleti írásait, publicisztikáit olvashatjuk. 
 ( Tricolor Kiadó )










" Minden városnak, községnek, falunak sajátságos, egyedi történetei vannak. A Budapestet övező települések, majd a városba olvasztott vidékies kerületek, a maihoz képest egy másik történeti Magyarországról regélnek. A kertes házak között úgy fölvillannak az emberi létezés keservei,
mindennapi küszködései és tragikomikus eseményei, mint a nagy forgalmú, kikövezett, betonozott utcák többemeletes házai között. Ezt a világot ábrázolom novelláimban a lírai realizmus köpenyébe burkolva. "

( Masszi Kiadó )
















Ez a könyv Györffy László 2006 óta megjelent írásait és tanulmányait összefoglaló kötet. Ha úgy tetszik, nevezhető kor-rajznak is. Tárgyuk a mai magyar valóság.




Györffy László író-publicista 2008-ban három könyvével volt jelen az Ünnepi Könyvhéten.


Vasárnapi séta TV játék
a Családi Kör adás keretén belül itt megtekinthető!

KATTINTS RÁ!

http://nava.hu/id/1771492/



2009 január 27-én az író eltávozott a mennyek mezejére. 




 

   Emlékezzünk az íróra!     

65.születésnap a Károlyi Palotában ( 2005 )


Új oldala:

gyorffy-laszlo-emlekoldal2.webnode.hu






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése