2012. március 1., csütörtök

2010-től működik RaM Colosseum néven... Budapest első élményszínháza








A RaM épületegyüttese egy központi magot körülvevő, különálló, de összekapcsolt épületekből tevődik össze. A Pannónia utcai oldalon található, az ovális alakú multifunkcionális rendezvényterem, amely alatt a pinceszint, gépészeti területek, raktárak találhatók. A RaM Colosseum 630 nézőt befogadó, európai színvonalú multikulturális előadóterme hidraulikus nézőtér mozgatással és a legkorszerűbb színpadtechnikával rendelkezik.Hidraulikus nézőtér mozgatás segítségével több módon variálható az elrendezése. AzExperiDance Társulat kizárólagos budapesti játszóhelye, egyben világhírű musicalek, vígjátékok, show-k, koncertek bemutatójának színhelye - a város központjában, a XIII. kerületbentalálható.

A nyílt, uniós közbeszerzési eljárás előírta egy 500-600 férőhelyes zenei-, színházi- és sportesemények megtartására is alkalmas rendezvényterem megépítését. A többcélú terem alkalmassá vált  komplex színházi és egész estés művészeti és könnyűzenei produkciók befogadására és rendezésére, a civil szervezetek eseményeinek szervezésére, fiatalok és idősek számára egyaránt tervezett programok lebonyolítására.


Pár héttel ezelőtt itt láttam a Shakespaere Szentivánéjiálom c. produkciót a Coincidance együttes előadásában. Az ír sztepp Európa bajnokai és a moderntánc kiválóságai nyolc hónapos próbafolyamat után állították színpadra William Shakespeare művét.

A Coincidance társulat előadása a kortárs ír tánc varázslatos világával,a jelmezek extravagáns kavalkádjával, az izgalmas zenei válogatással remek szórakozást, színvonalas kikapcsolódást jelentett számomra.

Aki többet szeretne megtudni róluk az alábbi honlapon mindent elolvashat!
http://www.coincidance.hu/


De sok előadás látható még az ExperiDanceTársulat előadásában is.


Ajánlom minden korosztálynak az itt létrehozott előadásokat! Főleg azoknak, akik szeretik a táncot, a zenét, a tartalmas, könnyedébb szórakozást! 












  PUCK.


        Ha mi árnyak nem tetszettünk,

        Gondoljátok, s mentve tettünk:

        Hogy az álom meglepett,

        S tükrözé e képeket.

        E csekély meddő mesét,

        Mely csak álom, semmiség,

        Nézze most el úri kegy,

        Másszor aztán jobban megy.

        S a mint emberséges Puck

        A nevem: ha megkapjuk

        Hogy most kímél a fulánk,

        Jóvá teszszük e hibánk,

        Máskint a nevem ne Puck,

        Legyen inkább egy hazug.

        Most, uraim, jó’tszakát. –

        Fel, tapsra hát, ki jó barát,

        S Robin megjavitja magát.”


















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése